Innsendt forslaget med spennende historie
Det var en av naboene til Bjørnstadsvingen som sendte inn det flotte forslaget, sammen med lokalhistorisk forankring. I denne stod det blant annet at steinbruddet, under den nå voksende bebyggelsen i Bjørnstadsvingen, var frem til 1950-51 et aktivit granittbrudd hvor stein ble tatt ut og knust til veigrus i et påstående knusetårn.
Etter opphør av denne driften overtok etter hvert Statens Vegvesen eiendommen og benyttet den som oplagstomt og satte opp en sandsilo for strøsand.

Et gammelt sagn har imidlertid tilknytning til denne eiendommen. I Anders Killingstads bygdebok fra 1928 «Røyken bygd før og nu» side 80, er det henvist til brudeberget hvor ei ung brud ble røvet og inntatt i berget her av huldrefolket. Ferdselsåren til kirken fra denne delen av bygda (nåværende Spikkestadveien) gikk forbi her også i middelalderen.
Den eldre generasjon og tidligere beboer i området kalte eiendommen Brudeberget, senere også Pukkverket og Steinbruddet.
Har du lyst til å lese mer historier i fra boken «Røyken bygd før og nu» av Anders Killingsstad, kan du lese den på nettet her.Vil du bo i gaten Brudeberget?
Rekkehusene har god planløsning med blant annet 3 soverom, 2 stuer, ekstra gjestetoalett og privat takterrasse med supre solforhold. Ta en titt på boligvelgeren for å se hvilke som er ledige.

Vi oppfordrer alle kjøpere og interresenter til å følge Bjørnstadsvingen på Facebook/Bjørnstadsvingen hvor vi løpende legger ut oppdateringer om aktiviteten på byggeplassen.

Har du spørsmål og gjerne vi ta en prat ta kontakt med Bjørnstadsvingens megler Richard Veum på 959 66 687 eller e-post: richard.veum@em1.no